46. Oförstående anhöriga

Anhöriga som inte förstår och/eller motsätter sig de beslut som du som mår dåligt tagit. Det är vanligt och svårt för många att hantera. Jessica och Viktor diskuterar vikten av rak kommunikation och att våga stå upp för sig själv. De belyser även vikten av att lyssna och ta meta-perspektiv i syfte att se att den anhöriga ofta vill väl men många gånger känner sig maktlös och frustrerad och därmed kanske inte agerar så som du önskar. De pratar även kort om Viktors pågående kbt och om hans nystartade projekt med syfte att ta fram och sälja ett survival kit.

Klippare: Marcus Larsson
Musik: Douglas Gårdh

Sjuk i huvudet

2 Comments

  1. Hej! Jag har följt eran podcast under en längre period nu och jag skulle bara vilja säga att jag är väldigt tacksam över att kunna lyssna på den! Jag tycker ni har väldigt mycket klokt att säga och att ni båda två har väldigt olika men fina personligheter, vilket matchar jättebra. Tror många som lyssnar känner igen sig i det ni säger, vilket nog är befriande, det har det i alla fall varit för mig! Det låter som ni båda två har haft mycket att göra på sistonde, vilket kanske inte är konstigt sett till att denna podcast ökar i popularitet. Glöm bara inte bort att avsätt tid för vila och er själva, annars orkar inte kroppen till slut. Säger jag själv som har erfarenhet från utmattning. Annars grymt jobbat och ett varmt fortsatt lycka till!!

  2. Åhhhh TACK Alexander för det fina mejlet!!! Tar till mig av allt och ska försöka följa ditt råd. Tack för påminnelsen. Värmer enormt också att du gillar det vi gör och de vi är:) Kram Jessica

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.