Tyck till – arkiv

Är du egoistisk?
Gillar du konceptet veckans hjärnsläpp, jättehjärna och hjärning?
Tycker du att du är normal?
Vad krävs främst för att du ska må bra?
Saknar du något i podden?
När på året mår du generellt sämst?
Krävs nyfikenhet för att nå personlig utveckling?
Har du någon diagnos?
Är det tabu att gå i terapi?
Skäms du över att prata om ditt mående?
Vad tycker Du om vårt poddår?
Är du konflikträdd?
Är du rädd för att en anhörig ska bli sjuk?
Har du god självinsikt?
Har du blivit utsatt för fysiskt våld?
Är du bra på att acceptera det du inte kan förändra?
Är du positiv till medicin vid psykisk sjukdom?
Vad vill du höra mer av i podden?
Tror du selfies gör dig mer populär?
Är du rädd för att bli ensam?

6 Comments

 1. Hej!
  Först och främst vill jag säga att ni gör ett otroligt grymt arbete med podden och att försöka bryta tabun kring psykisk ohälsa. Ni är en ljuvlig inspirationskälla!
  Jag har än så länge inte hunnit lyssna på alla avsnitt men något som jag tycker hade varit intressant att höra lite mer kring är hur det är att leva som anhörig till någon som lever med psykisk ohälsa. Men som sagt, har inte lyssnat på allt än så det är möjligt att det varit uppe.
  Hoppas ni fortsätter sprida ert gospel under lång tid framöver!

 2. TACK för dina värmande ord!!! Och tack för tipset på tema. Vi snuddar vid det ämnet under några avsnitt men det krävs mer, så jag tackar så hemskt mycket för att du lyfter det ytterligare. Nästa vecka släpper vi ett avsnitt om hur man kan bemöta anhöriga som inte förstår eller accepterar ens beslut. Det är vinklat från andra hållet men kan förhoppningsvis ge dig lite matnyttigt. Kram och tack igen för dina ord. Jessica

 3. Hej.
  Ja vill bara säga att ja verkligen tycker om er pod! Ja har inte följt den från början men lyssnar mer o mer på den. Såg även er föreläsning i Norrköping o tyckte det va väldigt bra!
  Blir väldigt inspirerad av att lyssna på er o nu när ja jobbar med att ta mig ur en depression (för första gången) är det extra skönt att lyssna. Kram på er

 4. TACK Jenny!!! Dina ord betyder massor!!! Vad kul att du såg oss i Norrköping:) Lycka till med ditt egna jobb med din depression, jag håller tummarna för dig! Kram Jessica

 5. Hej! Tack för en jättebra pod!! Ni har pratat mycket om att söka hjälp när man mår dåligt. Själv har jag fått läkar och psykologsamtal genom företagshälsovården. De anser att de inte kan hjälpa mig mer så de skickade en remiss till psykiatriska öppenvården. Men där blev det kalla handen. Så nu står jag själv eftersom besök hos företagshälsovården är begränsade till 5 stycken. Att söka hjälp men inte få någon….Något att ta upp i podden? Kram

 6. Gillar verkligen 118. Jessicas nya liv efter Amazonas
  Jag har själv varit till Amaru Spirit vid två tillfällen och stannade en månad varje gång. Jag lärde känna Slocum genom Jungle Svonni.
  Träffade du Frank där? Frank fanns alltid där för mej när jag trillade av den yttersta grenen. Det blev elva ceremonier sammanlagt och jag tänker återvända igen när jag är redo för det.

  Amaru Spirit startar skola nu..
  ”If you haven’t heard, Amaru Spirit is building a school that is approved and accredited by the Peruvian Educational Gov.”

  Du som varit där borde gå med i gruppen ”Amaru Spirit Family” som är till för oss som varit där. Den är hemlig så du behöver bli inbjuden.

  Här är några foton från mina resor.
  2013-14 https://goo.gl/r1R7V7
  2014-15 https://goo.gl/Rgx2DT
  http://i.giphy.com/l0MYRfSEDwiEZG4ko.gif

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.